Bygga pool är vad som görs i Småland

Att ha hus i Småland innebär två saker. För det första så bor man väldigt vackert, naturen runt omkring är som en av Astrid Lindgrens sagor. För det andra är det väldigt plant, vilket är anledningen till varför många har valt att bygga pool, men också gör att insynen till grannarna blir stor.

Det är av den anledningen som frostad fönsterfilm till toalettfönster är så populärt i Småland. Med frostad fönsterfilm gör man det nästan omöjligt för folk utanför att se vad som händer inne på toaletten. Det går att se former och figurer men de är såpass abstrakta att det är svårt att se vad det är man kollar på. Detta gör att kroppsdelar som bröst och könsorgan döljs bakom glaset.

Fönsterfilmen kan givetvis sättas upp på andra fönster än det som hör till toaletten. En del sätter filmen på de fönster som ger insyn till vardagsrummet. Det gör att nyfikna grannar och andra oinbjudna inte kan kolla in och se vad man gör i vardagsrummet. Det gör också så att man får ha sin TV ifred. Finns annars folk som utan hänsyn kan ställa sig och kolla på ens TV. Detta är extra irriterande när man har betalat extra för att se en premier league match och någon okänd står utanför och tittar på matchen gratis.

Nu är det inte så att grannarna blir utestängda eller bortschasade ifall de ertappas med att stå och smygtitta på någons TV, men det är ändå något som de flesta försöker undvika att ertappas att göra. Då är det mer naturligt att de frågar ifall de får komma in och se matchen istället. Då grannsämjan inte helt ska fallera bör det finnas ett fast schema för vem som ska vara värd för de olika matcherna. På så sätt kan grannsämjan stärkas ytterligare än om var hushåll för sig skulle betala och se på TV.

Det är så det fungerar i Småland iallafall.