Magasinkärra behövs i dessa tider

Att det nu råder pandemi är det nog ingen som har missat. Varje vardag ser och hör man myndigheter prata om läget och hur många som dött. För att inte tala om hur det ser ut framöver. Många har redan köpt upp mataffärenas lager av toapapper och andra förnödenheter så som torrvaror och grönsaker. Till och med handspriten i landets alla apotek är slutsålt.

I och med all upphandling börjar man tro att man behöver en magasinkärra med sig till affären för att kunna klara av att handla och ta med sig alla varor innan de tar slut.

Det så klart inte bra att essentiella varor handlas upp så att de som verkligen behöver dem inte har något. Vi bör alla tänka oss för innan vi handlar, om vi verkligen behöver en extra förpackning toapapper eller inte.

Det man bör göra är att skriva en lista på alla de varor man behöver och sen se till att handla dessa. Med noggrann planering undviker vi onödiga resor till affären eller någon annanstans. För de som sitter i självkarantän bör vi tänka lite extra på (speciellt de gamla och svaga). Dessa behöver hjälp att handla essentiella varor, så om ni har en granne, vän eller familjemedlem som inte kan ta sig till affären, hjälp dem med handlingen.