Fick hjälp av GEAB

När min lägenhet svämmades över på grund av dåliga rör som brast fick jag problem med fukt och mögel. Det största problemet var i hallen där väggarna blev helt förstörda av allt mögel.

GEAB kunde direkt konstatera att det var ett allvarligare problem än vad både jag och hyresvärden hade kunnat ana. De beordrade mig därför att flytta hem till mina föräldrar så att de kunde ta bort allt mögel. Efter en vecka eller två hade de fått bort allt mögel.

Efter att GEAB hade fått bort allt mögel anlitades en renoveringsfirma för att bygga om det som möglet hade förstört. Detta tog ungefär en vecka. Det sista som gjordes var att anlita en rörmokare som kunde fixa det numera trasiga röret. Detta tog bara en arbetsdag.

Efter nästan en månad borta från mitt hem kunde jag flytta tillbaka. Den nu uppdaterade lägenheten såg både fräschare och trevligare ut än innan röret brast. Det bästa av allt var att eftersom alla fukt och mögelskador uppstod på grund av ett dåligt rör, stod hyresvärden för hela renoveringen. Jag hade alltså verkligen tur i oturen.