Använder Powerbank när jag spelar Pokémon GO

Att vara ute och gå var länge aldrig något som jag var vidare bra på, det hade att göra med att jag inte gillade att vara ute och röra på mig då jag lätt blev andfådd eller fick ont i både ben och fötter.

Detta ändrades dock sommaren 2016, då jag började spela det fortfarande populära mobilspelet Pokémon GO. För er som har levt under en sten de senaste 20 eller så åren så är Pokémon ett spel där man fångar och tränar fantasimonster, som man senare använder för att slåss mot andra fantasimonster. Hela Pokémoncrazen som skedde under sent 90-tal och tidigt 00-tal går nog inte att återskapa, men tro mig, spelen är fortfarande oerhört populära både bland vuxna och barn.

Det var därför som Pokémon GO blev en sån stor succé när det släpptes, och är fortfarande det eller åtminstone ett av de mest nerladdade spelen på Apples appstore.

Spelet går ut på, precis som originalspelen på Gameboy, att fånga Pokémon för att använda dem för att slåss mot andra Pokémon. Det som gör Pokémon GO så speciellt är att det använder sig av Argumented reality (AR). Med AR ser det ut som att monstren faktiskt står där framför en i verkligheten. För att hitta Pokémon måste man gå ut och röra på sig, om man bor mitt i stan skulle man kunna sitta inne i soffan och fånga dem, men för oss som bor utanför stan, måste man ut och röra på sig.

Det stora problemet är att spelet tar mycket på mobilbatteriet, det gör att man inte kan spela för länge om man måste ha telefonen vid liv hela dagen. Vad man dock kan göra (och som jag har gjort) är att köpa powerbank och ha i fickan eller i ryggsäcken när man är ute och fångar Pokémon. En powerbank är en mobil laddare som man kopplar till det man vill ladda.

Med min powerbank kan jag vara ute i timmar, vilket är superhärligt!