Paracord är en stark lina med många användningsområden

Jag har aldrig hoppat fallskärm och planerar inte några hopp framöver heller. Däremot har jag testat bungyjump i Sverige. Inför hoppet var jag riktigt taggad. Väl uppe på avsatsen var känslan lite annorlunda och jag ångrade den galna idén att hoppa i en lina rakt ut i luften mot marken 100 meter nedanför. Allt gick bra, men jag planerar inte några fler hopp.

Under andra världskriget hoppade många män i fallskärmar ur flygplan för att rädda Europa och världen från en arg tysk man med svart mustasch. Repen till fallskärmarna kallas Paracord. På senare år används Paracord inte bara av militären, nylonrepet finns i flertalet produkter på den civila marknaden. Du finner idag Paracord hos Pärlgrossisten och andra leverantörer.

Nylonrepet är praktiskt i situationer där du behöver ett rep. Ett exempel kan vara att du är ute på vandring i fjällen och behöver ett rep för att spänna upp en tvättlina. En annan situation är när ditt skosnöre går sönder och du behöver ersätta det med ett nytt. Det finns många användningsområden för Paracord. Hos Pärlgrossisten hittar du Paracord i olika storlekar och färger. Du kan skapa egna armband, hundhalsband, nyckelringar och andra prylar.

Äger ett Paracord själv som jag haft i drygt 5 år nu. En gång när jag var ute på resa i Asien fick jag användning av nylonrepet. Vi var ett gäng kompisar som reste runt i Thailand och Malaysia en månad. Vi planerade en födelsedagsfest för en av killarna och jag kom på den briljanta idén att vi skulle hyra en bil och åka iväg till en närliggande stad. Bilen vi hyrde var liten och vi fick knappt plats i den. Packningen var vi tvungna att ställa på taket. Mitt Paracord var perfekt för att surra fast packningen på taket. Packningen satt säkert fastsurrad hela helgen när vi var ute och åkte bil.