Taket på plats, nu är det elektrikerns tur

Taket är lagt på den nya sommarstugan, ligger förhoppningsvis i många år. Någon som man inte skulle kunna tro gör dessa jobb är totalentreprenadarbetare, de jag anlitade var väldigt duktiga på takjobb.

Det finns många viktiga saker att tänka på när man lägger tak allt i från val av material till de själva tekniska utförandet, allt är lika viktigt om man vill ha ett hållbart tak. Ett bra material hjälper t. ex. inte om inte taket är tätt, är taket tätt så kanske det ändå blir problem om för dåliga material har använts. Så här gäller det att inte vara dumsnål när man anlitar en firma som utför arbetet eller vara snål när man köper materialet. Blir det problem kan kostnaden bli mycket, mycket hög i form av fuktskador, mögel och mycket annat elände.

Nu är det elektrikerns tur att göra sitt jobb. Det måste in el till belysning, värme och så klart elektronik som TV och laddare. Det elföretag som jag har valt att anlita är Elektriska Montagebyrån i Helsingborg. De har ett gott rykte och har faktiskt gjort arbeten på företaget där jag jobbar. På företaget installerade de laddstationer till elbilar, något som inte kommer att behövas nu. Borde egentligen skaffa elbil, men just nu går pengarna till att få klart stugan lagom till början av sommaren.

Nu ska jag gå och ringa elektrikern och höra när de kan komma. Vi hörs.