En smidigare IT-miljö med en integrationsmotor

Läste idag en artikel om företaget Hultafors. Du känner säkert igen namnet om du någon gång haft en tumstock i handen. Hultafors tillverkar tumstockar. Bolaget ligger ett par mil söder om Borås och har funnits ända sedan 1883. Företagets huvudprodukt var mätverktyg. Produkten grundar sig på ingenjören Karl-Hilmer Johansson Kolléns uppfinning. Karl-Hilmer var även grundare av företaget Hultafors AB.

Jo, jag läste som sagt en artikel om Hultafors AB. De har tydligen bytt ut sitt egenutvecklade IT-system till en ny IT-miljö som innebär att de kan automatisera fler aktiviteter och ta bort dubbelarbete i organisationen. I artikeln stod det att de använde en integrationsmotor. Jag har aldrig hört talas om en integrationsmotor innan men efter jag läst artikeln förstår jag att det är ett verktyg för att koppla ihop flera delsystem till ett. Fördelarna med att använda en integrationsmotor är flera. Exempel på fördelar är att du kan automatisera flöden, koppla ihop transportsystem med andra delsystem inom din verksamhet, minska fel som orsakas av den mänskliga faktorn och bättre styra över förändringar och uppdateringar.

Jag är ingen fantom på IT, men min arbetskamrat Ulf säger att det är smart att få olika delsystem att bättre kommunicera sinsemellan. Han berättade om ett exempel från sitt förra jobb där IT-avdelningen till slut lyckades få bolagets säljverktyg att synkronisera med säljarnas kalendrar och produktionens leveranssystem.

Är mer intresserad av skogsvandringar än IT om jag ska vara ärlig. Försöker ge mig ut i skogen på promenad varje dag. Det blir promenader på upp 1-2 mil per dag. Riktigt friskt och skönt med en promenad. När man kommer in i stugvärmen efteråt känns det riktigt bra i kroppen. Brukar hälla upp ett glas kallt vatten efter mina promenader. Friskt och kallt vatten är underbart att dricka. Om det är kallt utomhus tar jag ibland ett besök till bastun vi har ute på gräsmattan.